diagnosestelling

De artsen en psychologen achter deze site zijn bereid u, bij burnout klachten, te testen op burnout, de burnout richtlijn inclusief tests volgend. Als uit anamnese en testen inderdaad burnout volgt, stellen de artsen en psychologen het tegen betaling ook op schrift.

Zij volgen daarbij hun eigen geweten en deskundigheid; u kunt in die zin niet een 'burnout diagnose kopen' - u moet burnout zijn, volgens de criteria, om de diagnose burnout op schrift te krijgen

aanpalende ziekten

U moet wel bedenken dat drie andere ziektebeelden dicht bij burnout zitten:
- overspanning (maar: daar is de emotionele uitputting niet zo groot dat u er maanden uit ligt)
- angststoornis (gegeneraliseerd)
- depressie. Bij depressie is 'anhedonia' een hoofdkenmerk, 'nergens plezier meer in hebben'. Bij burnout hebt u wel degelijk nog veel zin in bepaalde prive-zaken: zoals een bepaalde film, sport, gesprekken etc.

Angst en depressie zitten al dicht bij elkaar. Met een aanleg voor angst en/of depressie is het gemakkelijker burnout te worden. U kunt ook burnout, angststoornis en depressie tegelijk hebben.

Voor het verhelpen van angststoornis en depressie zijn GZ-psychologen en psychiaters het meest geschikt. Voor het verhelpen van burnout: in burnout gespecialiseerde arbeids- en organisatiepsychologen. Een grondige kennis van arbeidscontext en stresswetenschap is nl. nodig om een burnout te analyseren en te 'genezen'.

Mail ons op info@burnoutdiagnose.nl :
1) of u een diagnose van een arts of psycholoog prefereert
2) waar u ongeveer woont.